Politika „Kolačića“

Uopšteno

Zahvaljujemo se što koristite sajt firme METAL-CENTAR D.O.O | A 22313 Vojka (Stara Pazova), Cara Dušana bb | T +381 (0)22 2301 600 | E info@metal-centar.rs (u daljnjem tekstu “Metal Centar”):

(u daljnjem tekstu “web stranice”).

Ova Politika korišćenja “kolačića” odnosi se na sve veb stranice forme Metal Centar. Korišćenjem sajta firme Metal Centar slažete se s Politikom korišćenja “kolačića”, bilo da pregledate naše veb stranice, ili ste dali saglasnost, šta god nastupi prvo. Metal Centar može ažurirati svoju Politiku korišćenja “kolačića” u bilo kom trenutku. Svakoj reviziji Politike korišćenja “kolačića” slediće ažuriranje teksta o Politici korišćenja “kolačića” i na sajtu, u najkraćem mogućem roku. Zato redovno proveravate ovu stranicu zbog eventualnih izmena.

Šta su “kolačići”?

“Kolačići” su tekstualne datoteke koje se čuvaju na korisničkom uređaju, a nastaju posetom veb stranicama. Kada ponovno budete pristupili veb stranici, Metal Centar može dohvatiti podatke s vašeg uređaja, a koji su sačuvani u “kolačićima”.

Pomoću “kolačića” Metal Centar će vam osigurati bolje, pristupačnije i prilagođeno korisničko iskustvo, kao i prikaz veb stranice (funkcionalni “kolačići”). “Kolačići” će nam, takođe, pomoći da uradimo analize svojih kupaca, pratimo posete (u analitičke svrhe), te poboljšamo svoje oglašavanje (marketinške svrhe).

Metal Centar, na svojim stranicama koristi svoje “kolačiće” (“kolačići prve strane”), ali dozvoljava i odabranim trećim stranama da instaliraju svoje “kolačiće” (“kolačići treće strane”) na korisnički uređaj. Prihvatanjem slažete se s korišćenjem “kolačića” Metal Centar sajta i “kolačića treće strane”.

Naše će veb stranice raditi najbolje, a vaše će korisničko iskustvo biti optimalno kada su “kolačići” s vaše strane dopušteni. Na taj ćemo vas način moći prepoznati kada nas ponovno posetite, a “kolačići” će nam pomoći i da uočimo i ispravimo greške, te vašu posetu učinimo što ugodnijom. Dodatne informacije ćemo prikupljati samo ako se vi s time složite, npr. kod upisivanja podataka pri kupovini, kod registracije ili sudelovanja u aktivnostima koje priređujemo.

„Kolačići“ na našim stranicama

  • Nisu namenjeni špijuniranju korisnika i NE prate sve njegove akcije na kompjuteru
  • Nisu zlonamerni delovi koda ili virusi
  • Nisu povezani s porukama koje niste odobrili
  • Nisu u mogućnosti pratiti vaše komande na tastaturi (ne čuvaju vaše lozinke)

Njihova jedina svrha je poboljšanje korisničkog tj. vašeg iskustva.

Upravljanje dozvolama za korišćenje “kolačića”

Odluka o tome želite li koristiti “kolačiće” potpuno je na vama, a potrebno je naglasiti da stranice rade optimalno samo ako su “kolačići” na vašem pregledaču ili na našoj veb stanici omogućeni. Ako želite onemogućiti rad “kolačića” možete to učiniti u postavkama veb pregledača koji koristite. I u slučaju kada onemogućite “kolačiće”, to se neće odnositi na sve obavezne “kolačiće” koji će se instalirati bez vaše saglasnosti.

„Kolačići“ koje koristimo

Kolačić Opis Trajanje Tip
_ga Ovaj „Kolačić“ instaliran je od strane Google Analytics. Služi za izračunavanje podataka o posetiocima, sesijama, kampanjama i praćenje korišćenja veb mesta za analitičko izveštavanje. Kolačići anonimno snimaju podatke i dodeljuju slučajno generisani broj za identifikovanje jedinstvenih posetilaca. 2 Godine Analitika
_gid Ovaj kolačić instalirao je Google Analytics. Kolačić se koristi za snimanje podataka o tome kako posetioci koriste veb stranicu i pomaže u stvaranju analitike o tome kako web stranica radi. Prikupljeni podaci, uključujući broj posetilaca, izvor odakle dolaze i stranice prikazane su u anonimnom obliku. 1 Dan Analitkika
_gat Ove kolačiće instalira Google Analytics kako bi smanjio stopu zahteva i kako bi se ograničio skup podataka na web lokacijama s velikim prometom. 1 Minuta Performanse