REYNOBOND KOMPOZITNI PANELI

 

reynobond

NOVO – Reynobond® obrađen postupkom EcoClean™

Tvrtka Alcoa Architectural Products razvila je vlastiti zaštićeni postupak koji na najbolji mogući način koristi tehnologiju HYDROTECT™ tvrtke TOTO® za nanošenje prevlake od titanovog dioksida, pod nazivom EcoClean™, na prethodno oličenu aluminijsku površinu Reynobond®. Tako se dobiva prvi u svijetu arhitektonski panel čija je površina oplemenjena trakom metala postupkom ‘coil coating’, panela koji se sam čisti a ujedno čisti i okolni zrak.

Kao fotokatalizator, titanov dioksid djeluje sa sunčevim svjetlom i razgrađuje organske tvari, koje su na ali i oko površine građevinskih panela, i koje ostaju na površini samog panela Reynobond® te ih je dovoljno samo isprati. Kad kiši, kapljice vode se ne zadržavaju na površini već se skupljaju i ravnomjerno otječu s površine zgrade, odnoseći sa sobom većinu razgrađenih zagađivača. To znači niže troškove održavanja za vlasnike a slijedom toga i puno čišći izgled zgrade tijekom vremena.

Reynobond® obrađen postupkom EcoClean™ aktivno uklanja zagađivače koristeći sunčevo svjetlo, vodenu isparinu i kisik iz zraka čime čisti i sam zrak. Zapravo, 1,000 m2/10,000 četvornih stopa panela Reynobond® oplemenjenog postupkom EcoClean™ na vašoj zgradi može imati otprilike dovoljno snage čišćenja da kompenzira smog koji je rezultat zagađenja kojeg stvaraju četiri vozila svaki dan, a što otprilike odgovara snazi čišćenja zraka 80 stabala svakoga dana.

reynobond process_image_1 reynobond process_image_2 reynobond process_image_3
1. Elektroni u TiO2 postaju energija djelovanjem UV-zračenja. 2. Ovi elektroni prijenose energiju na kisik i vodu u zraku. 3 Slobodni radikali nastaju iz prenesene energije (O2-,. OH).
reynobond process_image_4 reynobond process_image_5 reynobond process_image_6
4. Slobodni radikali napadaju i uništavaju organske tvari putem oksidacije. 5. OH slobodnih radikala izvlače hydroxyls grupu na površini – EcoClean ™. 6. Hydroxyls čini površine zgrade super gladkima. Umjesto izvlačenja na površinu, voda klizi po površini i bježi, otklanjajući na taj način sve prljavštine.

 

Reynobond ECO CLEAN – KATALOG

▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

Ako Vas zanima više pogledaj video na YouTubeu:

http://www.youtube.com/watch?v=aQVVBDDDZGM&feature=youtube_gdata_player

▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

reynobond ecoclean

 

Reynobond kompozitni paneli

Reynobond kompozitni paneli  su vrhunski proizvod jednog od vodećih svjetskih proizvođača Alcoa Architectual Products (Merxheim, Francuska) čiji smo generalni zastupnici za ovo područje.
Reynobond kompozitni panel se sastoji od dva obrađena i zaštičena aluminijska lima između kojih je polietilenska jezgra.

Reynobond aluminijski kompozitni paneli nude mnoge prednosti:

– Neograničena raznolikost površina:
Široku paletu boja i razinu sjaja ( standardne boje, boje s efektom, imitaciju drveta i kamena i dr ), nestandardni dizajn površina i posebne premaze.

– Široka paleta dimenzija:
Reynobond se može isporučiti u pet standardnih širina do 2000 mm. Ostale dimenzije mogu biti isporučene na zahtjev.

– Sveobuhvatna Reynobond usluga:
Isporuka za standardne boje direktno s lagera, kratki rok isporuke za naručeno iz Francuske, čak i za male količine, i savjete prije i tijekom vašeg projekta.

– Prednosti Reynobond proizvoda:
Lagan, visoke krutosti, mogućnosti  savijanja i plošnosti, prilagodljiv, iznimno otporan na koroziju, vremenske uvjete i deformacije, može se koristiti na različite načine i jednostavan za ugradnju.

Reynobond kompozitni paneli su savršeno prilagođeni za unutarnju i vanjsku primjenu zahvaljujući izvrsnoj površinskoj zaštiti uz dugogodišnju garanciju na postojanost.

reynobond kompozitni paneli

Uz panele nudimo i sve potrebno za montažu, profile za podkonstrukciju, nosače podkonstrukcije u dimenzijama po narudžbi, klizače i strojeve za obradu i alate.

 

reynobond kompozitni paneli